Sådan træner vi  

Hundetræning har udviklet sig meget i de senere år og medierne er fulde af hundetrænere, som på mirakuløs vis kan gøre hunden artig meget hurtigt. De lyder ofte meget overbevisende.

Men hvad der er hjemmestrikkede teorier og hvad der har bund i fakta og videnskabelige undersøgelser, kan være svært at afgøre.

I Hundeskolen gør vi, hvad vi kan, for at holde os ajour med alt det nye indenfor træningsteknikker og teorier. Vores trænere er ofte afsted på kurser og vi træner selv meget med vores hunde. Vi er overbeviste klikkertrænere. Klikkertræning anvender ikke straf, men baserer sig på samarbejde og belønning. Vi mener, der bør være så lidt straf (skæld ud, bebrejdelser...) i alle forhold, som overhovedet muligt og det hører slet ikke hjemme, når man skal lære noget.

Klikkertræning baserer sig på gamle og solidt afprøvede teorier om indlæring og anvendes også til træning af vilde dyr i zoo og havpattedyr. Det går helt enkelt ud på, at alle dyr (også mennesker) gør det, de får noget godt ud af. Og får de noget godt, ja så gentager de gerne det, de lige gjorde.

Klikkertræning giver hunde, som er trygge ved og glade for at arbejde sammen med deres ejer. Det giver hunde som tør eksperimentere, når de står i nye situationer og som generelt har en bedre selvtillid end hunde, der er trænet med mere “gammeldags” metoder.

Og det er derfor, vi er så glade for klikkertræning.

Denne træningsmetode foregår udelukkende på positiv forstærkning, dvs at vi belønner for det adfærd vi ønsker og ignorere det adfærd vi ikke ønsker.

Formålet med denne træning, er at man som ejer lære på bedst mulig vis at kommunikere med sin hund.

Og begge parter har det sjovt, det skal være sjovt at træne sin hund. 

 

  Til hundeskole 2