Adfærdsrådgivning

Nogle gange, går det bare ikke som man havde regnet med, når man anskaffer sig et dyr. Den forventede glæde udebliver og i stedet har man fået en udfordring eller opstået problemer. 

Adfærdsproblemer hos et kæledyr bør behandles ligeså seriøst som fysiske sygdomme. De er udtryk for, at der er noget galt og dyret ikke trives.

Det er meget sjældent, at adfærdsproblemer forsvinder af sig selv. Tværtimod vil problemer som f.eks. angst (alene-hjemme-problemer, angst for mennesker eller andre dyr) ofte vokse sig større og dermed også langt mere krævende at behandle. Det er derfor vigtigt man hurtigt søger råd og vejledning hos. 

Ligesom ved fysiske sygdomme er det vigtigt at finde frem til den rigtige diagnose for at kunne starte en virksom behandling. Lige så dårligt det er at stille diagnoser "gennem telefonen", når det gælder fysiske sygdomme, lige så dårlige råd må man forvente at få om et adfærdsproblem, blot ved en telefonsamtale eller på vejen ud af dyrlægens konsultation.

Vi tilbyder konsultationer hos vores adfærdsrådgiver Maria både på klinikken og som hjemmebesøg, Oftest er hjemmebesøg dog at foretrække da det giver et bedre billede af hunden i i dens vante omgivelser

En konsultation starter altid med, at du udfylder et spørgeskema, du finder her eller nederst på siden. Det giver Maria mulighed for at forberede sig, og det er dermed grundlag for at give den bedst mulige hjælp.

En konsultationen tager ca. 1-1,5 time, og her vil vi sammen ligge en plan for det videre forløb. 

 Priser:

 

Adfærdskonsultation i hjemmet 1-1½ time + træningsprogram + En opfølgning 
(Reduceret pris, hvis træningsprogram ikke skønnes nødvendigt)

4200,-
+kørsel (10 kr pr. km) 

Efterfølgende opfølgninger 250,-

l


 

Adfærdsproblemer kan skyldes fysiske lidelser

Ofte vil en grundig klinisk undersøgelse være nødvendig for at kunne udelukke fysiske årsager til problemet. Der kan være tale om almene kliniske undersøgelser, men også blodundersøgelser og f.eks. øjenundersøgelser kan komme på tale.
 

Vi sælger holdbare løsninger

Man skal være forberedt på, at det kan kræve et stort arbejde af én selv, inden målet er nået. Der skal ændres vaner, justeres i dagligdagens rutiner og der skal trænes aktivt på problemet.
Maria vil løbende være i kontakt med jer og lave de opfølgninger der skal til for at det lykkedes.
     

Når det ikke lykkes

Det sker også, at vi gennem rådgivningen når frem til, at dyr og ejer måske ikke er skabt for hinanden. At forventningerne har været forkerte fra starten. I så fald rådgiver og vejleder vi også om omplacering. Det kan også ske, at vi vurderer, at videre arbejde med problemet ikke tjener noget formål. Det kan være, hvis dyret må vurderes at være reelt psykisk sygt, eller er så agressivt, at det kan være direkte farligt at arbejde med. I så fald er vi ærlige, og anbefaler en aflivning. Det sker heldigvis kun sjældent.
 

Vigtigt med mange oplysninger om adfærden

Adfærdsrådgiveren har brug for så mange oplysninger som overhovedet muligt for at kunne arbejde effektivt og finde frem til problemernes årsag og den bedste behandling. Derfor vil vi gerne bede dig udfylde dette skema, før du kommer.