Tandbehandling

Tandproblemer ses hyppigt hos vores kæledyr. Mange tandlidelser er smertefulde, men vores kæledyr lader sig ikke altid mærke med, at de har ondt i munden.

Derfor lægger vi stor vægt på en grundig undersøgelse af dit kæledyrs tandsæt ved vores sundhedseftersyn. Finder vi tegn på paradentose, tandsten, tandskader, betændelse i mundhule m.m. anbefaler vi yderligere undersøgelse og behandling i narkose.

Vi råder over instrumenter som svarer til udstyret på en tandlægeklinik. Bl.a. benytter vi digital tandrøntgen ved diagnosticering af tandlidelser.

Al tandbehandling foregår under total bedøvelse. Dyret får først en forbedøvelse, som gives ved injektion.

Efter ca. 5 minutter er dyret i narkose (uden bevidsthed og smertesans). Vi indfører en tubus ("plastikrør") ned i dyrets luftrør hvorigennem det får ilt og yderligere luftformig bedøvelse efter behov under hele bedøvelsen.

Dyrets puls, vejrtrækning, iltmætning og blodtryk følges på vores overvågningsanlæg under hele tandbehandlingen.

Vi lægger vægt på en grundig tandundersøgelse

 

Undersøgelse af tænder og mundhule

Al tandbehandling på Dyrenes Klinik inkluderer en grundig undersøgelse af hele tandsættet.

Dyrets tandstilling og antallet af tænder kontrolleres (hunden har 42 og katten har 30 tænder). Vi måler pocher (tandlommer) på hver enkelt tand for at kontrollere om der er tegn på parodontose. Udbredelsen af evt. plaque (tandbelægninger), tandsten og tandkødsbetændelse registreres. Vi laver et tandkort, som vi gemmer til fremtidig tandbehandling og du får også en kopi af dette tandkort med hjem, så du altid kan følge med i de problemer der måtte være med dit kæledyrs tandsæt.

Pris: Inkluderet i prisen for tandrensning
(se efterfølgende)
 

Tandekstraktion

Fjernelse af én eller flere tænder kan komme på tale, hvis der er sygdom i den enkelte tand eller tandhule. (f.eks. brud på tand, tandrodsbetændelse, kraftig parodontose med løse tandrødder). Fjernelse af tænder kan være alt lige fra simpel udtrækningaf en løs enkelt-rodet tand til en kirurgisk fjernelse af en fastsiddende 3-rodet rovtand. De mest komplicerede kirurgiske tandekstraktioner er tidskrævende og det er nødvendigt med længerevarende narkose, anvendelse af kirurgiske instrumenter, specielt tandudstyr (der f.eks. kan dele tænder i flere dele og fræse i kæbeknogle). Derfor kan kompliceret kirurgisk tandbehandling som regel ikke foretages i forbindelse med den rutinemæssige tandrensning og tandundersøgelse. Det kræver en ny tidsbestilling for det bedste og sikreste resultat. (Simpel tandekstraktion vil kunne foretages samtidig med en tandrensning).

Pris pr. tand (i forbindelse med andet tandarbejde i narkose):
fra: Simpel tandekstraktion: 194 kr

til: kirurgisk tandekstraktion: 1.550 kr
(+ narkose / materialer fra 615 til 1.500 kr)

Fj. af mælketænder (1-4 stk) 3.270 – 3.660 (incl. narkose)
     

Tandrensning

Tandrensning omfatter ultralydsrensning med efterfølgende tandpolering af alle tænder

Pris:
Kat: 2.000-2.200 kr  
Hund: fra 3.000-3600 kr  (afhængig af sværhedsgrad)

(priser inkl. narkose)
 

Tandrøntgen

Røntgen anbefales i forbindelse med den almindelige tandundersøgelse og tandrensning, hvis vi opdager noget mistænkeligt. Tandrøntgen kan afsløre problemer med tandrødder, tændernes fæste i kæbeknogle, emaljedefekter, frakturer m.m.

Pris: 1. optagelse: 583 kr
efterflg. optagelse: 194 kr pr. stk.