Vaccicheck – Tjek ved blodprøve
om vaccinen stadig er virksom?

På Dyrenes Klinik følger vi generelt verdensorganisationen for smådyrs dyrlæger (WSAVA)’s anbefalinger omkring vaccination af hunde.

Der er dog forskel på hvor godt immunforsvaret udnytter vacciner og holdbarhed af beskyttelsen er dermed individuel. Forskning har vist at nogle hunde er beskyttede i længere tid end hvad vaccineproducenten kan garantere. Vi dyrlæger er dog udfordrede af, at man hverken kan se eller mærke på hundene, hvem der har tilstrækkelig immunitet og hvem der ikke har.

Det er nu muligt, ved en almindelig blodprøve, at få svar på, om der er behov for vaccination eller om hunden stadig er tilstrækkeligt beskyttet. Med denne test kan vi tjekke immunitetsstatus over for de tre kernesygdomme: Parvovirus, Hepatitis og Hundesyge (CPV, CIH, CDV).

Udover disse tre sygdomme vaccinerer vi desuden de fleste hunde mod Kennelhoste og Leptospirose. Det er ikke muligt at teste om det er nødvendigt at genvaccinere mod disse to sygdomme. Derfor anbefaler vi stadig årlig revaccination mod disse sygdomme, hvis man ønsker at sikre fortsat immunitet.

4 uger efter sidste hvalpevaccine (som gives ved ca. 16 ugers alderen) kan hvalpen testes 1. gang. Viser denne test, at hvalpen er beskyttet er det tidligst nødvendigt at teste eller vaccinere igen efter 3 år.

Testen bør gentages mindst hvert 3. år.

Ældre hunde bør testes hvert år.

Testen er godkendt af Dansk Kennelklub

Du skal desuden være opmærksom på, at er din hund i sygeforsikring, er der nogle forsikringsselskaber, som kræver årlig gentestning for at dække.

Desværre er det stadigvæk dyrere at teste sin hund med Vaccicheck end at lade den vaccinere rutinemæssigt.

Priser:

Sundhedsundersøgelse, blodprøveudtagning og test                        kr. 1.557,-

Ved 2-4 hunde samtidigt                                                                     kr.    1.457,-   pr. hund

Ved flere hunde samtidigt                                                                    Ring for tilbud

Ved samtidig ekstra vaccination                                                          kr.    129,50,- + vaccine pris

(til sammenligning koster en rutinemæssig sundhedsundersøgelse og vaccination ca. kr. 700,-)